Choose your region

or choose our
SEARCH
REGION: DENMARK
HISTORIE

SÅDAN BEGYNDTE DET HELE

Bill Gates grundlagde Microsoft i 1975, Steve Jobs lancerede Apple i 1976, og i 1979 startede Jürgen Gelf CHG. Fra en beskeden begyndelse i Oberschhwaben-regionen i Sydtyskland har CHG udviklet sig til en succeshistorie gennem mere end fire årtier. Og historien fortsætter.

1979 GRUNDLÆGGELSE

Jürgen Gelf grundlægger CHG Computer-Handels-Gesellschaft mbH i Berg tæt ved Ravensburg.

1992 TEKNOLOGISK SKIFTE

CHG støtter sine kunder i skiftet fra store mainframes til decentrale IT-systemer.

1994 UDVIDELSESSTRATEGI

CHG-MERIDIAN udvider aktiviteterne til hele Tyskland gennem en blanding af organisk vækst og opkøb. Virksomheden er vokset internationalt siden 2000.

2004 NYE TEKNOLOGISKE OMRÅDER

CHG-MERIDIAN bevæger sig ind i teknologistyring inden for industri, sundhedsteknologi og industriel produktion.

2006 TÜV-CERTIFICERING

CHG-MERIDIANs processer til sletning af data bliver som de første i Tyskland certificeret af TÜV.

2014 GENBRUGSKONCEPT

CHG-MERIDIAN tilbyder sine kunder et standardiseret, miljøvenligt og socialt ansvarligt genbrugskoncept for brugt IT-hardware, hvor der er fokus på videresalg.

2018 GLOBAL ORIENTERING MOD DIGITALISERING OG SERVICES

CHG-MERIDIAN er nu til stede i 25 lande verden over. Selskabet arbejder for papirløs intern og ekstern administration af processer gennem sit koncept for moderne arbejdspladser.

På vej fremad siden 1979

I 1979 begyndte programmør Jürgen Gelf at sælge brugte mainframecomputere. Hans specialviden om produkter og marked gjorde det muligt for ham at videresælge IT-udstyr flere gange, og snart tilbød han også leasing Leasing var på den tid stadig et nyt koncept i Tyskland, men det blev snart kerneforretningen i CHG Computer-Handels-Gesellschaft mbH.

Computerteknologien skiftede i slutningen af 1980'erne, da personlige computere begyndte at overtage fra mainframes. CHG tilpassede sig de nye behov og understøttede sine kunder i transformationen af deres IT-systemer. I årene efter, at Jürgen Mossakowski blev udnævnt til administrerende direktør, udvidede virksomheden med rådgivnings- og serviceydelser inden for bl.a. livscyklus, investering og innovationsplanlægning samt installation og vedligeholdelse af udstyr.I midten af 1990'erne accelererede flere opkøb CHG's vækst, og kombineret med omstrukturering blev det muligt for CHG at udvikle sig fra et selskab med fokus på det sydlige Tyskland til det landsdækkende CHG-MERIDIAN AG. I 2000 begyndte virksomheden at ekspandere internationalt med etablering af udenlandske datterselskaber i Storbritannien og Østrig. De blev hurtigt efterfulgt af datterselskaber i USA, Irland, Frankrig, Belgien, Schweiz, Italien, Spanien, Rusland, Norge, Sverige og Danmark. I 2018 åbnede CHG-MERIDIAN kontorer i Australien og New Zealand og har nu aktiviteter i mere end 25 lande. Ud over IT blev teknologisektorerne industri, medicinsk udstyr og industrielt produktionsudstyr – for eksempel samlebånd til biler – føjet til CHG-MERIDIAN-koncernens portefølje i 2004.
Efter mere end 18 år som bestyrelsesformand indtrådte Jürgen Mossakowski i koncernens repræsentantskab i 2017. Han blev efterfulgt af dr. Mathias Wagner. Alle globale salgsaktiviteter er samlet under Frank Kottmann, som sidder i koncerndirektionen. Oliver Schorer har overtaget den nyoprettede IT- og servicesektor, og Joachim Schulz er fortsat ansvarlig for finans.

Vores navn: CHG-MERIDIAN

Jürgen Gelf grundlagde CHG Computer-Handels-Gesellschaft mbH den 2. marts 1979. I 1982 skiftede selskabet navn til CHG Computer Leasing- und Handels-Gesellschaft mbH, og senere blev Handels-Gesellschaft helt udeladt i 1992, da selskabet fik navnet CHG Computer Leasing GmbH.

Efter købet af det Wiesbaden-baserede FGM‑MERIDIAN fusionerede de to selskaber i 1996 til CHG‑MERIDIAN Computer Leasing Gesellschaft mbH, som et år senere blev til CHG‑MERIDIAN Deutsche Computer Leasing AG. Selskabets navn har siden 2012 været CHG‑MERIDIAN AG.

Kernekompetencer: Service og teknologi

CHG-MERIDIAN lancerede sit første, egenudviklede aktivadministrationssystem i 1999. Det blev i 2004 videreudviklet til TESMA® Online. TESMA® står for 'technology and service management'. Denne webbaserede kommunikations-, planlægnings- og administrationsplatform giver CHG-MERIDIAN og kunderne adgang til en delt datapulje for hver enhed af udstyr. Den seneste version af TESMA® blev frigivet i 2016.

Fra brugtmarked til standardiseret genbrugskoncept

Den oprindelige idé bag CHG‑MERIDIAN var at genbruge overflødige computere. Med det stærkt stigende antal computere siden 90'erne har denne idé fået stadig større betydning. I 2000 åbnede CHG-MERIDIAN sit eget mægler- og logistikcenter i Mörfelden ved Frankfurt. Her er leasingprodukter lige siden blevet renoveret og solgt videre på markedet I 2010 flyttede teknologi- og servicecentret til Gross-Gerau, mens der i 2013 blev oprettet et nyt center i norske Skien. Begge centre er specialister i at slette data, også følsomme data, ved hjælp af en certificeret proces.

Siden 2014 har CHG-MERIDIAN tilbudt sine kunder et standardiseret, miljøvenligt og socialt ansvarligt genbrugskoncept for brugt IT-hardware, hvor der er fokus på videresalg.

Et selskab i vækst

Virksomheden, der begyndte i et værelse i Jürgen Gelfs hjem, har nu sit eget imponerende hovedkvarter. CHG‑MERIDIAN flyttede ind i den nye bygning i Weingarten ved Ravensburg i 2003. Her beskæftiges omkring 270 medarbejdere. En udvidelse med plads til 250 medarbejdere blev taget i brug i maj 2016.

New Building Timelapse

CHG-MERIDIAN creates new room for further growth

Vi har tradition for at vokse med opgaven, vores erfaring og naturligvis vores kunder. Samtidig er vi meget opmærksomme på, hvor vi kommer fra, og hvor vi gerne vil hen.