Choose your region

or choose our
SEARCH
REGION: DENMARK
Bæredygtig virksomhed

Cirkulær økonomi gør bæredygtighed kommercielt levedygtigt

Køb, brug og smid væk – dagens forbrugeradfærd ødsler store mængder ressourcer væk og skader miljøet. Dette gælder især for IT-udstyr, hvor enheder udskiftes, selv om de fungerer fint, men måske bare ikke er så avancerede længere. Det giver hverken økonomisk eller miljømæssig mening at skrotte udstyret. Derfor fokuserer den cirkulære økonomi på at forlænge produkternes levetid, for eksempel ved at renovere dem og bruge dem mere end én gang og ved at reducere og genanvende affald. CHG-MERIDIANs forretningsmodel er det perfekte eksempel på, hvordan det kan fungere i praksis.

Bjerget af IT-skrot vokser hastigt med omkring 50 mio. tons om året på verdensplan. Eksperter forudser, at det vil vokse til 120 mio. tons årligt i 2050. Smartphones er de mest populære mobile enheder, og i Europa kunne man alene i tredje kvartal 2019 notere et rekordstort salg på 52,5 mio. nye telefoner. En af grundene til dette høje tal er, at smartphones i gennemsnit kun bruges i tre år, før de udskiftes. I den henseende er smartphones repræsentative for en generel tendens inden for IT-udstyr. Uanset om det er bærbare computere, PC'er eller printere, er det ikke kun det samlede antal enheder, der stiger, men også antallet pr. bruger. Samtidig erstattes disse enheder med nyere modeller med stadigt kortere intervaller, da virksomhederne prøver at holde trit med den teknologiske udvikling i den digitale tidsalder. 

FRA AFFALD TIL VÆRDIFULD RESSOURCE

Overskudsdagen – Earth Overshoot Day – falder tidligere hvert år. Dette er den dag, hvor menneskeheden har forbrugt alle de naturlige ressourcer, som Jorden kan regenerere og gøre bæredygtigt tilgængelige inden for et år. I 2019 var Jordens ressourcer allerede opbrugt den 29. juli. Fremstilling af IT-udstyr kræver en relativt stor mængde råvarer, hvoraf nogle er sjældne. Ved første øjekast er det ikke indlysende, hvad disse enheder indeholder, for eksempel guldet i kredsløbskortene til bærbare computere. Systematisk genanvendelse har uden tvivl en positiv indvirkning på miljøet, i og med at værdifulde råvarer returneres i et cirkulært kredsløb. Men renovering og genbrug af en enhed, før den skilles ad, har en endnu mere gavnlig effekt.

RENOVERING GIVER ENHEDER ET NYT LIV

Udvalget af tjenester til den digitale arbejdsplads giver CHG-MERIDIANs kunder mulighed for at bruge den nyeste teknologi uden at skulle eje den. Ved afslutningen af leasingperioden renoveres de brugte enheder optisk og teknisk i virksomhedens teknologicentre i Gross-Gerau i Tyskland og Skien i Norge samt af certificerede partnere. Renoveringen er båret af princippet om at forvandle brugt til nyt. På den måde får 95 procent af alle aktiver, der returneres til CHG-MERIDIAN, et nyt liv i fuld overensstemmelse med principperne i den cirkulære økonomi. I 2019 videresolgte  CHG-MERIDIAN hele 697.000 brugte enheder til virksomheder og andre kunder på brugtmarkedet. Hver enhed, der videresælges, bidrager til større bæredygtighed ved at spare energi, råmaterialer og udledning af drivhusgasser, der ellers skulle bruges eller genereres til fremstilling af en ny enhed.

old IT equipment stacked on top of each other

DEN CIRKULÆRE ØKONOMI FUNGERER GODT

For at minimere det miljømæssige fodaftryk for elektroniske produkter skal de bruges mindst lige så længe som deres teoretiske levetid. Det kræver en ny tænkemåde: Forældede eller defekte enheder er ikke 'affald', men en værdifuld ressource, der kan renoveres, repareres og genbruges flere gange. Denne tænkemåde er ikke ny for CHG-MERIDIAN, for den er dybt forankret i virksomhedens DNA. CHG-MERIDIAN har administreret kundernes teknologiinvesteringer i mere end 40 år og dækker nu hele livscyklussen fra indkøb og brug til datasletning, renovering og videresalg. Forretningsmodellen beviser, at cirkulær økonomi er langt mere end bare en god idé. Det er en både økonomisk og miljømæssigt fornuftig måde at drive forretning på, som har vist sit værd i praksis.

SIKKER DATASLETNING ER NØGLEN TIL SUCCES

Smartphones og laptops, men også pc'er, servere og printere, gemmer store mængder data, og det er grunden til, at professionel sletning af data i henhold til lovkrav og IT-politikker er afgørende ved videresalg. For at sikre, at datasletning og videresalg ikke konflikter, sætter CHG-MERIDIAN en særdeles høj standard med sit eraSURE®-produkt. Denne ISO-certificerede datasletningsløsning kan tilpasses typen af enheder, datascenariet og virksomhedernes individuelle sikkerhedskrav. Den garanterer, at data ikke falder i hænderne på uautoriserede parter.  

Læs mere

Se de øvrige løsninger og tjenester, vi kan levere.
two men sitting with laptops with a TV in the background
Digital Workplace

The digital workplace calls for an integrated approach

The digital workplace offers substantially more freedom and fulfilment for employees: they are less restricted in terms of when and where they work and are no longer tied to permanently installed devices such as desktop workstations. Instead, they always have access to the latest technology, which is tailored to their individual needs. CHG-MERIDIAN shows you how this can work.

Læs mere  
TEKNOLOGI-CENTER

EKSPERTISE OG TRANSPARENS PÅ TVÆRS AF ALLE OMRÅDER

Med mere end 20 års erfaring i vores teknologicenter er vi din ideelle partner til aktivindsamling, sletning af data, renovering og videresalg.

Læs mere